fbpx

Termeni și condiții

 

 

 1. INFORMATII DESPRE SITE

 

Site-ul www.lemncut.ro este operat de S.C. LEMNCUT SOLUTIONS S.R.L., identificata prin J19/457/2017 si CUI RO37699120, cu sediul in Odorheiu Secuiesc Str. Croitorilor nr. 24 bl. U13 ap.3 , cod postal 535600, jud. Harghita

 Administratorul site-ului www.lemncut.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui site, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment. 

Site-ul www.lemncut.ro include: texte, imagini, baze de date, servicii, logo-uri, reclame. Administratorul poate limita accesul la site sau la anumite faclitati din site, poate aduce limitari anumitor IP-uri, fara notificari si fara vreo raspundere.

  

 1. UTLIZAREA CONTINUTULUI SITE-ULUI

 Informatiile prezente pe www.lemncut.ro sunt de interes general si sunt puse la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit. Prin termenul "utilizator" al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridical care va accesa acest site.

 Utilizarea site-ului www.lemncut.ro presupune acceptarea acestor termeni şi condiţii de utilizare.

 

 1. Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

 
Site­ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzand, fara limitare, toate materialele pe care Site­ul le contine, indiferent de forma ori continutul acestora si fara a se limita la texte scrise, imagini, documente audio, video sau audio­video, logo­uri, sloganuri etc. („Continutul”) este proprietatea LEMNCUT SOLUTIONS SRL.

Sub rezerva prevederilor este strict interzisa copierea, reproducerea si/sau utilizarea in orice alt mod a Continutului si a oricarei parti din acesta fara permisiunea in scris a administratorului.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia. 

  

 1. PRECIZARI GENERALE

 Cumparator - persoana, societate comerciala sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator - societatea comerciala LEMNCUT SOLUTIONS SRL, avand sediul social in Odorheiu Secuiesc, str. Croitorulor nr.24, ap.3, jud. Harghita, nr. de ordin în Registrul Comertului: J19/457/2017, CUI  RO37699120., punct de lucru Odorheiu Secuiesc, str. Beclean nr. 222, jud. Harghita.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa plateasca contravaloarea acestora

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.

 

 1. INCHEIEREA CONTRACTULUI

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
 2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
 3. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. O comanda neconfirmata de catre Vanzator nu poate fi considerata in nici un caz ca avand valoarea unui Contract.

Contractul intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare stau la baza Contractului astfel incheiat, intregindu-se cu Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Comanda poate fi plasata de Cumparator in urmatoarele modalitati:

Orice comanda plasata de catre un potential Cumparator va fi confirmata de Vanzator la adresa de e-mail furnizata de potentialul Cumparator sau pe telefon.

 

 1. CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru a putea beneficia de produsele/serviciile oferite de SC LEMNCUT SOLUTIONS SRL, va trebui sa furnizati anumite date cu caracter personal. Refuzul dumneavoastra de a furniza aceste date va determina imposibilitatea achizitionarii produselor/folosirii serviciilor SC LEMNCUT SOLUTIONS SRL si a derularii relatiilor de tip comercial.

Operatorul prelucreaza urmatoarele date cu caracter personal:

- nume;
- prenume;
-CNP;
- domiciliu (sau o alta adresa de livrare comunicata de client);

- e-mail;
- telefon.

 Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor (GDPR - General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, lemncut.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

Scopurile colectarii datelor sunt:

 

Furnizarea de date cu caracter personal reprezinta o obligatie necesara pentru incheierea unui contract; persoana vizata este obligata sa furnizeze aceste date cu caracter personal, consecinta nefurnizarii fiind imposibilitatea incheierii contractului

Operatorul va dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal firmelor de curierat/de transport. Dezvaluirea este necesara in vederea livrarii produselor comandate.

Datele cu caracter personal vor fi stocate pe durata existentei operatorului sau pana la momentul in care dumneavoastra informati operatorul ca doriti stergerea datelor cu caracter personal.

Aveti urmatoarele drepturi:

 1. a) de a solicita accesul la datele cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrarii;
  b) de a va opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor;
  c) de a retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia;
  d) dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, Va dati acordul ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici transmise prin intermediul site-ului www.lemncut.ro. SC LEMNCUT SOLUTIONS SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise de utilizatorii siteului, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 1. PLATA

 Plata se poate face:

 

- prin transfer bancar, in contul RO21 RNCB 0156 1552 4517 0001 deschis la Banca Comerciala ROMANA (BCR), in termen de 5 zi lucratoare de la momentul emiterii facturei proforma.

Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura sau o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, Cumparatorul avand obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

-prin card bancar 

Cumparatorul are obligatia de a mentiona expres modalitatea de plata aleasa, in momentul plasarii comenzii.

 

 1. PLATA SECURIZATA 3D SECURE

 

3D Secure reprezinta un standard international de securitate dezvoltat de Visa (Verified by Visa) si MasterCard (Mastercard Secure Code). Acest sistem presupune o protectie suplimentara oferita tuturor cumparatorilor online care au un card de debit/ credit inrolat in sistemul 3D Secure.

Sistemul de securitate 3D Secure presupune stabilirea unei parole suplimentare ceruta in procesul de efectuare a platilor online pentru verificarea autenticitatii respectivei tranzactii. Insa, pentru a beneficia de aceasta protectie suplimentara, cardul cu care se va plati online trebuie sa fie inrolat si activat in sistemul 3D Secure. Procesul de inrolare se poate face online la banca emitenta a cardului sau in timpul unei tranzactii online.

Avantajele sistemului 3D Secure

Avantajele inrolarii si activarii cardului in sistemul 3D Secure pentru cumparatorii online sunt:

Cum functioneaza sistemul 3D Secure?

Dupa activarea cardului in sistemul 3D Secure, la fiecare plata online realizata pe unul din site-urile inregistrate „Verified by Visa” sau „MasterCard Secure Code”, banca emitenta a cardului va solicita parola stabilita de tine in procesul activarii cardului in 3D Secure.

In cazul in care detii un card 3D Secure, dar nu l-ai inrolat, exista situatii in care vei putea realiza cel putin 3 plati online fara a fi nevoie de introducerea parolei 3D Secure. Insa, dupa aceste plati va trebui sa iti inrolezi/ activezi cardul in sistemul 3D Secure, altfel nu vei mai putea plati online cu acest card la magazinele online inregistrate in sistem.

Daca ai uitat parola 3D Secure iti recomandam sa suni la numarul de telefon de pe spatele cardului tau si sa iti resetezi parola la indrumarea bancii emitente.

Cum imi activez sistemul de securitate 3D Secure pe cardul meu?

Activarea sistemului 3D Secure se realizeaza online, urmand instructiunile primite de la banca emitenta a cardului. Va trebui sa iti setezi o parola initiala de inrolare care difera de la banca la banca si un mesaj de intampinare.

 1. LIVARE

  Livrarea produselor comandate vor fi efectuate zilnic (Luni-Vineri) între orele 9 -18.

  Livrarea se face prin intermediul firmelor de curierat după cum urmează:

  - PALLEX ROMANIA / VARI TRANS SRL transport marfă paletizată (atenție nu se acceptă plata ramburs)
  - Dragon Star Courier: greutate până la 200 kg sau palet 120x80x150 cm (lungime x lățime x înălțime)
  - Fan Courier: max 30 kg

  Termen de livrare pentru produsele din stoc este 2-4 zile lucrătoare pentru comenzile primite și acceptate până la ora 10:00.
  Termen de livrare pentru produsele cu status "la comandă" se estimează dupa confirmarea comenzi dar nu mai mult de 30 zile.
  Termenul de livrare a produselor comandate se calculeaza începand din ziua următoare.
  Termenul de execuție poate fi prelungit in mod corespunzator cu privrie la situațiile neprevăzute, care nu vor fi cauzate de vânzător. Un astfel de eveniment pot fi și condițiile climatice sau lipsa de cooperare suficientă a cumpărătorului, etc.

  Alte condiții de livrare. Daca cumparatorul la livrare mai doreste și alte produse sau bunuri care nu au fost prevazute in comandă sau în contract, trebuie să precizeze asta în scris sub formă de comandă sau contract. 
  Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor, asigură transmiterea documentelor însoțitoare (manual de utilizare, certificat de calitate, certificat de garanție etc.).
  Comercializarea produselor din magazinul www.lemncut.ro se face exclusiv pe teritoriul României.
  Termenul de livrare include si procesul de prelucrare a comenzii.
  Comenzile plasate în zilele de sâmbata si duminica sau de sarbatori legale vor fi procesate si confirmate în prima zi lucratoare.
  Nu suntem raspunzatori pentru întârzierile ce pot aparea în procesul de livrare efectiv, dupa ce coletul a fost predat companiei de curierat.
  Doua comenzi ale aceluiasi client, efectuate intr-o singura zi, pot fi livrate intr-un singur colet, daca clientul a contactat si a anuntat in prealabil echipa suport prin e-mail.
  Termenul de livrare prelungit, fata de cel standard se anunta prin e-mail sau telefon.
  Pretul de livrare variază pentru fiecare produs în funție de greutatea și mărimea lor.
  Pret de bază: 25 lei cu TVA pentru primul (1 kg) apoi se adauga 2 lei cu TVA pentru fiecare kilogram suplimentar.
  Orice comanda plasata prin intermediul site-ului www.lemncut.ro are valoare contractuala insoțită de confirmarea de comanda.
  Coletele vor fi livrate la adresa specificata în formularul de comanda.
  Dupa ce ati inregistrat comanda, puteti urmari statusul acesteia din contul tau de client, in sectiunea “Istoric comenzi”.
  Daca aveti nevoie si de alte informatii decat cele afisate in contul tau, colegii nostri asteaptă să vă raspundă la orice intrebări.

  Ambalare

  In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul este responsabil de riscurile si responsabilitatile aferente Bunurilor si Serviciilor livrate in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

  Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

  Livrarea Bunurilor si Serviciilor se face pe teritoriul Romaniei.

   

  Transferul proprietatii

  Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita

  Reclamatii. Vanzatorul nu este raspunzator de defectele produse printr-o manipulare neprofesioanla nepotrivita, sau la montare sau intretinere.

 2. ACCEPTAREA BUNURILOR SI SERVICIILOR LIVRATE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate cu Produsele si Serviciile comandate de catre Cumparator.

Cumparatorul persoana fizica are dreptul de a renunta contractul si de a returna bunurile si serviciile comandate fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 14 zile de la primirea bunurilor sau in cazul serviciilor de la incheierea contractului (dreptul consumatorului de retragere). In acest caz Cumparatorul va suporta doar costul returnarii bunurilor catre Vanzator.

Returnarea se face la punctul de lucru al Vanzatorului situat in Odorheiu Secuiesc, str. Digului  nr.45, jud. Harghita, cod postal 535600, Romania.

Cu exceptia cazului in care vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza vanzatorului sau unei persoane autorizate de vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor.

Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

 

 1. GARANTII SI RETUR

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.lemncut.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicii comerciale a producatorului. Produsele sunt noi, se livreaza partial asamblate,. Toate produsele comercializate de catre site-ul www.lemncut.ro beneficiaza de un termen de garantie de 24 luni pentru persoane fizice si 12 luni pentru persoane juridice, calculate de la data facturarii. Pentru a beneficia garantia este necesar prezentarea certificatului de garantie si factura emisa de Vanzator.

Produsele comandate sunt expediate cu certificat de garantie si manual de utilizare. Lipsa oricaruia dintre  aceste documente trebuie semnalata de Cumparator in termen de 48 ore de la receptia produsului pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

In cazul produselor vandute si livrate de S.C. LEMNCUT SOLUTIONS S.R.L., certificatele de garantie sunt emise fie direct de producator, fie de catre S.C. LEMNCUT SOLUTIONS S.R.L.

În cazul certificatelor de garantie emise de producator, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la Vanzator sau producator.

RETURNAREA PRODUSELOR

In caz de nemultumiri sau neconformitate, conform legislatiei din Roamnia, puteti returna produsele cumparate in termen de 14 zile calendaristice de la cumpararea lor, la fel de usor precum le-ati achizitionat, iar returnarea banilor se va face in maximum 15 zile.

Recomandam ca produsele sa fie returnate prin aceeasi metoda de livrare ca in cazul expedierii, costurile de transport vor fi suportate de client.

In cazul cand produsele au defect de fabricatie transportul pentru returnarea produselor trebuie sa se faca prin aceeasi companie de curierat prin care ati primit coletul initial si costul va fi suportat integral de noi. Dupa ce ne instiintati de intentia de a face retur, noi vom face o solicitare de ridicare.
Daca doriti sa efectuati returul în alte conditii, dumneavoastra trebuie sa achitati contravaloarea returnarii.

Conditii pentru returnarea produselor:

Sa ne înstiintati prin e-mail, telefon sau formularul din site, în termen de 14 zile calendaristice, de intentia dumneavoastra de a returna unul sau mai multe produse.

Important: Produsul trebuie returnat in starea in care a fost primit de catre client, cu ambalajul si toate accesoriile originale fara sa prezinte urme de utilizare, deteriorare sau elemente lipsa pentru a putea beneficia de drepturile de returnare a acestuia.

Ne rezervam dreptul de a refuza si implicit de a trimite înapoi catre dumneavoastra orice produs care nu îndeplineste întocmai conditiile de returnare, este uzat fizic sau deteriorat.

Clientul este obligat sa indice detalii suficiente privind returul.
Nu acceptap returnarea Produselor incomplete sau deteriorate.


Lemncut Solutions S.R.L. îsi rezerva dreptul de a refuza retururile care nu se încadreaza în aceasta politica de returnare. Exceptie fac doar cazurile în care produsele au defect de fabricatie.

Existe doua alternative de compensare a returului:

1. schimbarea produsului cu orice produs disponibil pe www.lemncut.ro si plata diferentei (daca este cazul); in limita stocului disponibil; costul de trenasport tur-retur va fi suportat de client
2. recuperarea contravalorii acestuia, pe contul bancar propriu.

Va rugam ca odata cu solicitarea de returnare sa specificati și modalitatea de compensare aleasă.

1. Daca alegeti înlocuirea produsului cu un alt produs disponibil pe www.lemncut.ro iar valoarea celui din urma este diferita de cea a produsului returnat, vom proceda astfel:
- daca produsul ales de dumneavoastra este mai ieftin, va vom returna diferenta într-un cont bancar ales de dvs.
- daca produsul ales este mai scump, veti plati diferenta ca în cazul oricarei alte comenzi, ramburs, la primirea coletului sau în avans, prin transfer bancar.

2. În cazul în care optati pentru rambursarea banilor, va rugam sa ne comunicati pe e-mail, la aceeasi adresa, urmatoarele informatii: codul IBAN, de 24 de caractere, precum si numele întreg al titularului cardului.
Returnarea banilor se face exclusiv prin cont bancar. Plata returului se face în 15 zile lucratoare de la confirmarea primirii returului si a tuturor informatiilor necesare pentru a face plata (IBAN corect si titularul contului).

 

 1. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

 1. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 1. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente in localitatea Vanzatorului.

 1. EXCLUDEREA RESPONSABILITATII

Imaginile prezentate pe site-ul www.lemncut.ro sunt cu titlu informativ, produsele livrate putand diferi de acestea in culoare, forma sau dimensiuni (acease diferenta de dimensiun nu poate sa fie mai mare sau mai mic cu 10% decat dimensiune prescrisa in specificatii).

 1. DISPOZITII FINALE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc orice alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre parti referitoare la prezentul Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.