fbpx
  • Română (România) 0742 067 087
  • Magyar (Magyarország) 0774 914 497
Ce fel de cardan alegem pentru un tocător crengi?

Ce fel de cardan alegem pentru un tocător crengi?

Foarte des, clienții noștri ne întreabă ce se va întâmpla cu tocătorul de crengi dacă introducem o ramură mai groasă decât ce se specifică în manal de utilizare.

 

🌲 În primul rând e bine de știut că orice supraîncărcare afectează în mod negativ funcționarea tocătorului, așa că trebuie să urmați cu mare atenție instrucțiunile și să nu tăiați mai mult decât diametrele declarate în manual. Mai mult decât atât, nu recomandăm aruncarea resturilor de fier în tocător.

🛡️ Dar există cazuri speciale când se lucrează intens, operatorul poate introduce accidental o ramură cu diametru mai mare sau un obiect metalic care se blocheză sistemul. Aici este momentul când se rupe ceva ( de exemplu: crucea cardanica, roată dințata, cardanul etc.). Pentru a asigura o muncă confortabilă pe termen lung cu echipamentul și pentru a-l proteja de supraîncărcări accidentale este necesar un cardan special cu protecție la suprasarcină pentru prevenirea ruperii.

Aceste cardane au mecanisme de protecție care variază în funcție de tipul și momentul de acționare.

Principiul de funcționare al acestor cardane este de a limita cuplul maxim transmis de la arborele tractorului la mecanismul de tăiere a ramurilor.

Tipuri de cardane recomandate: 

Caradan cu ambreiaj de frecare care constă în principal din discuri de frecare acoperite cu material abraziv. Când cuplul crește peste momentul funcționării, discurile de frecare încep să alunece, limitând astfel transmiterea cuplului. Cuplul la care se cuplează ambreiajul este reglat prin prinderea arcurilor de compresie și este reglat individual pentru fiecare unitate.

Un alt tip de cardan pe  care poate fi folosite la aceste tipuri de tocatoare este cardan cu șurub de forfecare. Acest mecanism include doua flanșe care sunt fixetate cu un șurub de forfecare. Când cuplul crește și trece pe o anumită valoare se rupe șurubul și de deblochează cele două flanșe. In acest caz priza tractorului rotește continu dar parte legată la tocător rămâne neacționat.

Bine de știut !

 ❗ Cardanele se montează așa fel încât partea de mecanism cu protecție să fie montat la tocător. 

 ❗ Nu folosiți cardane la care au fost îndepărtate protecția platică și lanțuri de fixare. Poate provoca vătămări grave.

 ❗ Ajustați lungimea cardanului la tractorul conform manulului de utilizare.

 

✅ Prin urmare, atunci când folosiți un tocator de lemn, asigurați-vă că acordați mare atenție la achiziționarea unui cardan corespunzător.

Tocător crengi REMET R 150 Bandă rulantă 3 m

Recomandat tractor de la 80 CP
Diametru max. 13 cm

Despicător hidraulic EIM 15 PTO

Acționare priză tractor

Tocător forestier F5-200
Pentru detalii: +4 0742 067 087

Priză de putere PTO, lățime de lucru 200 cm

46 de dinți

Tocător crengi REMET RS 100

Motor benzină 15 CP, roți pneumatice, diametru max. 7 cm, 

Despre noi

Lemncut Solutions S.R.L.  distribuitor oficial al mărcii REMET, care produce tocătoare de crengi și resturi vegetale de diferite dimensiuni și cu diferite modalități de acționare. Utiljele sunt prelucrate pe mașini de nouă generație CNC. Suntem pregatit cu un stoc imens de tocătoare și piese de schimb. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a vă oferi sfaturi și recomandări personalizate. Ne străduim să construim și să menținem relații solide și de lungă durată cu clienții noștri

Contact

Sediu Social: Odorheiu Secuiesc,

Str. Croitorilor nr. 24/3, jud. Harghita, România

Punct de lucru: Odorheiu Secuiesc,

Str. Beclean nr. 222, jud. Harghita

Mobil RO: +4 0742 067 087

Mobil HU: +4 0774 914 497

Email: info@lemncut.ro

 

 

 

Abonează-te la newsletter !

Cele mai noi promoții prin mail !

  • Română (România) 0742 067 087
  • Magyar (Magyarország) 0774 914 497